Tofu mielletään yleensä tylsäksi ja mauttomaksi proteiinilähteeksi. Maustamattomasta tofusta saa kyllä hyvää, kun vaan jaksaa maustaa ja marinoida. Jalotofun kylmäsavu tofu hakkaa kyllä kaikki muut koskaan kokeilemani tuotteet ja omat marinaadit. Arkikokkailussa se on yksi mun ihan ehdottomista lemppareista ja menee salaatteihin ja bowleihin kylmänä ihan sellaisenaan!
Raaka-aineet:
2 bataattia
2 isoa punasipulia
3 paprikaa
1 valkosipuli
1 nippu lehtikaalia
1pkt Jalotofu kylmäsavustettu
Mausteena:
Oliiviöljy
Meira Pippurisekoitus
Tumma balsamicokastike
Valmistus:
Pese bataatit. Pilko kuutioiksi kuorineen.
Pilko paprkat ja kuoritut punasipulit kuutioiksi. Valkosipulin voi laittaa uuniin kokonaisena tai kuorittuna.
Asettele kaikki kasvikset pellille. Lorauta päälle öljyä ja ripottele pippurisekoitusta.
Paista uunissa 225-asteessa n. 20-30min kunnes kypsiä.
Leikkaa lehtikaali ronskisti muutamaan osaan. Kiehauta runsaasti vettä ja laita lehtikaali kiehumaan pariksi minuutiksi. Valuta vesi pois ja jätä odottamaan kasvisten kypsymistä.
Pilko tofu kuutioiksi.
Kun kasvikset ovat kypsiä, kokoa kulhoon lehtikaalia, kasviksia ja tofukuutioita. Päälle tummaa balsamicokastiketta.
Aktiiviliikkuja laittaa kulhoon runsaasti bataattia!
Nauti.
Ylijääneet kasvikset erikseen tai yhdessä rasioihin. Huomisen ja ylihuomisen lisukkeet valmiina!
P.S. ylijäänyt keitetty lehtikaali sujahtaa helposti huomisaamun smoothieen. Maku ja koostumus keitettynä tuoretta miellyttävämpi.