Tämän helpommaksi ei linssikeiton tekeminen enää muuttu. Jos reseptiä haluaa helpottaa vielä lisää voi kuivattujen linssien sijasta käyttää valmiiksi kypsennettyjä linssejä tetrasta. Keitto saa ihanan kermaisen ja eksoottisen tunnelman kookosmaidosta.
Ainekset:
3x500g Tomaattimurskaa
1 tlk (400g) kookosmaitoa
2,5dl keittämättömiä punaisia linssejä
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 punainen chili
1 kasvisliemikuutio
Oliiviöljyä
Kuivattua basilikaa
Paprikajauhetta
Rouhittua mustapippuria
Raejuustoa
Tuoretta korianteria
Siemensekoitusta
Valmistus:
Pilko sipuli, valkosipuli ja chili.
Kuullota oliiviöljyssä kuivatun basilikan kanssa.
Kaada sekaan tomaattimurska ja kasvisliemikuutio.
Jätä kiehumaan miedolla lämmöllä.
Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan.
Kun linssit ovat kypsiä, valuta tarpeen tullen ylimääräinen vesi pois.
Lisää linssit tomaattien joukkoon.
Lisää kookosmaito.
Mausta pippurilla ja paprikajauheella.
Anna kiehua hetki.
Ota kattila liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella, jos sellainen kotoa löytyy.
Tarjoa raejuuston, siemensekoituksen ja tuoreen korianterin kanssa!
Ylijäänyt keitto kannattaa annostella rasioihin ja pakastaa seuraavien viikkojen kiireisiä päiviä varten.
Aktiiviliikkujan kannattaa harkita tämän reseptin säästämistä kevyemmille treenipäiville. Treenipäivän ruokana kannattaa ainakin ehdottomasti lisätä kylkeen useampi viipale itselle mieluisaa leipää energia- ja hiilihydraattilisäksi.