Powerfuel Nutrition Tiimi Esittäytyy

Tervetuloa tutustumaan paremmin Powerfuel Nutrition -tiimiin.

Olemme kaikki yliopistokoulutettuja ravitsemuksen asiantuntijoita.

Meitä kaikkia yhdistää oma urheilutausta sekä vahva palo auttaa kaikenikäisiä urheilijoita syömään paremmin.

 

Mari Lahti, ETM

Hei olen Mari, helsinkiläinen urheiluravitsemuksen asiantuntija ja Powerfuel Nutritionin perustaja. Olen toiminut urheiluravitsemuksen parissa vuodesta 2014 ohjaten yksilöitä, ryhmiä ja joukkueita yläkouluikäisistä aina kansainvälisen tason aikuisurheilijoihin asti.

Omaa urheilutaustaa minulla löytyy erityisesti palloilulajeista ja uinnista, joiden parissa vietin lapsuusvuoteni. Nuoruusiässä löysin lajikseni street- ja showtanssin, joita olen harrastanut aina tähän päivään asti. 

Olen ohjannut urheilijoita ja urheilijaryhmiä Pääkaupunkiseudun, Tampereen sekä Päijät-Hämeen urheiluakatemioissa. Lisäksi olen tehnyt yhteistyötä lukuisten eri seurajoukkueiden ja lajiliittojen kanssa ympäri Suomea.

Opetan Itä-Suomen Yliopiston urheiluravitsemuksen aineopintojen urheiluravitsemusohjaus-kurssilla, jolla kehitetään tulevaisuuden urheiluravitsemusosaajien ohjaus- ja valmennustaitoja.

Digitaalisuus, hyvinvointiteknologia sekä erilaiset ohjaussovellukset ovat myös aina olleet vahvasti menossa mukana. Valmennus ja ohjaustyön lisäksi olen ollut mukana monissa ravitsemus- ja terveysaiheisissa teknologiaprojekteissa asiantuntijana, sisällötuottajana sekä tuotteenomistajana. 

Olen myös Suomen Urheiluravitsemuksen Asiantuntijat ry:n hallituksen jäsen.

Saara Wahlgren, ETM

Hei, olen Saara, koripalloilija ja elintarviketieteiden maisteri. Olen aloittanut Powerfuel Nutrition -tiimissä keväällä 2022.

Pitkä ura koripallon parissa naisten maajoukkueessa asti on tuonut minulle valtavan henkilökohtaisen kokemuksen urheiluravitsemuksen parissa. Lisäksi opintojeni kautta olen päässyt perehtymään ihmisen ravitsemukseen yleisellä tasolla.

Ravitsemus on tärkeä osa urheilijan arkea ja haluan omalta osaltani auttaa urheilijoita omaksumaan oikeanlaiset rutiinit tukemaan kehittymistä, rentoutta kuitenkaan unohtamatta.

Osaamiseni perustuu tutkittuun tietoon eikä ihmedieetteihin. Urheiluravitsemuksen tutkimus kehittyy koko ajan ja haluan kehittää jatkuvasti osaamistani sen mukana!

Kurkkaa täältä myös Saaran oma videoesittely.

 

Elina Matikainen, LitM

Hei, olen Elina, liikuntafysiologi ja urheiluravitsemuksen asiantuntija.

Urheilijoiden ja aktiiviliikkujien hyvinvointi ja ravitsemus ovat aina olleet kiinnostuksen kohteenani. Liikuntafysiologian opinnot ovat tuoneet laajan tietämyksen urheilijan suorituskykyyn ja hyvinvointiin liittyen.

Urheiluravitsemuksen perusopinnot sekä harjoittelu Oman Elämänsä Urheilija -projektissa (Syömishäiriökeskus) ovat vahvistaneet asiantuntemustani urheiluravitsemuksen alalla.

Ravitsemuksen roolia urheilijoilla ei voi mielestäni tarpeeksi korostaa, sillä yhdessä harjoittelun ja levon kanssa se määrittää mm. kehittymistä, terveyttä, palautumista ja menestystä urheilussa.

Erityisesti olen kiinnostunut urheilijoiden energian riittävyydestä sekä häiriintyneen syömisen ehkäisemisestä.

Tärkeää urheilijan ravitsemuksessa on mielestäni kokonaisuus ja perusasiat, eikä niinkään kikkailu. Haluan pystyä tukemaan urheilijoita syömisessä ja siihen liittyvissä pulmissa. Syömisen ei pitäisi olla tähtitiedettä ja siitä tulisi myös voida nauttia!