Urheiluravitsemus

Harjoittelu, lepo ja oikeanlainen ravitsemus ovat urheilijan menestyksen perusta. Urheilijan ravitsemus ja oikeanlainen ruokavalio ovat paljon muutakin, kuin yksinomaan polttoainetta koneeseen. Myös urheilijalla on lupa nauttia ruoasta. Meillä ravitsemusvalmennusta tehdään rennolla meiningillä, mutta kuitenkin työstämällä päämäärätietoisesti kohti yhdessä sovittuja tavoitteita.

Kokonaisvaltainen ravitsemusvalmennus auttaa urheilijaa ymmärtämään ja toteuttamaan oman lajin vaatimuksia tukevaa ruokavaliota omaan arkeen sopivin keinoin. On lukuisia tapoja syödä oikein. Tämän vuoksi valmennuksissa lähdetään aina liikkeelle urheilijan nykyisistä syömistottumuksista. Tavoitteena on rakentaa hyvä ruokavalio harjoittelun ympärille mahdollisimman pienillä muutoksilla, omien mieltymysten ja toiveiden mukaisesti.

Mitä eroa on ravitsemusasiantuntijalla ja ravitsemusvalmentajalla?

Alan ammattilainen voi olla loistava asiantuntija, mutta kehno valmentaja. Hyvä valmentaja on asiantuntija, jolla on tiedon lisäksi, ideoita, taitoa, kokemusta ja näkemystä tiedon viemisestä teoriasta käytäntöön urheilijalle itselleen sopivien muutosten kautta.

Hyvä ravitsemusvalmentaja:
• Auttaa keskittymään oikeisiin asioihin
• Ohjaa muutosta toimivalla ja järkevällä tavalla oikeassa tahdissa
• Auttaa urheilijaa ymmärtämään, että todellinen muutos tapahtuu sisäisesti urheilijassa itsessään
• Ei pakota tai tuputa
• Ideoi, ehdottaa ja luo puitteet urheilijan onnistumisille

Lue lisää aiheesta täältä!

 

Venla

”Mari on auttanut mua ymmärtämään ravitsemuksen merkitystä erityisesti palautumisen ja terveenä pysymisen kannalta. Konkreettiset työkalut energiatasapainon ylläpitämiseen ja hyödylliset vinkit oman arjen suunnitteluun ovat tukeneet mua kohti toimivaa kokonaisuutta. Yhteistyö ammattilaisen kanssa on syventänyt omaa ymmärrystä urheilijan ravitsemuksesta, mikä tarjoaa hyvän pohjan tulevaisuuteen.”

Venla Pulkkanen
Korkeushyppy

Laura Rautiainen

”Ennen Marin kanssa yhteistyön aloittamista ajattelin, että mitä kevyemmässä ja rasvattomammassa kunnossa olen, sitä pidemmälle hyppään. Tällä keinolla sain kropan melkoisen tilttiin ja hormonitoiminnan lähes seis vuoden 2019 aikana. Tulin Marin Mari lähti purkamaan tilannetta paremmin kuin hyvin ja heti ensimmäisestä tapaamisesta jäi todella hyvä fiilis. Saatiin mun kroppa kuntoon nopeasti, opin syömään kulutukseen nähden riittävästi ja isoin muutos tapahtui omassa ajatusmaailmassa. Kiitos Marin! Yhteistyö jatkuu edelleen jotta tästä likasta saataisiin vielä kaikki potentiaali radalla irti. Mari on rautainen ammattilainen, joka osaa ottaa huomioon järkevästi urheilijan yksilölliset tarpeet ja arjen rytmit. En voi muuta kuin suositella!”

Laura Rautiainen
Kolmiloikka

Laura Manner

”Mari on ollut minulle opiskelukaveri ja kollega jo kymmenen vuoden ajan. Hän suhtautuu työhönsä kehittävällä otteella ja on valmis luomaan innovatiivisiä ratkaisuja asiakkaittensa tueksi. Vuoropuhelu kollegana on ollut sujuvaa ja yhteistyö tärkeää myös oman osaamiseni kehittämiseksi. Mari on luottotyyppi, jolle voi laittaa viestiä kun oma osaaminen venyy äärirajoille. Olen ilahtunut myös siitä, miten aktiivisesti Mari toimii viedäkseen urheiluravitsemuksen alalle uutta tietoa ja työkaluja. Mari osaa ajatella ’boksin ulkopuolelta’ ja muistaa kohdata jokaisen asiakkaansa yksilönä.”

Laura Manner
Urheiluravitsemuksen vastuuasiantuntija, Suomen Olympiakomitea

Petri Vuorinen

”Mari tuli ravinnon asiantuntijana vahvistamaan moniammatillista valmennustiimiämme. Tämä oli meille tärkeä osa uuden kulttuurin luomisessa. Pelaajat vastasivat Marin valmentamiseen hyvin! Ymmärrys asioiden taustalla lisääntyi ja pelaajat saivat myös hyviä konkreettisia ohjeita käytäntöön. Marin johtajuus ravinnon asiantuntijana toimi ensimmäisestä päivästä lähtien luontevasti. Sitoutuminen ja kommunikointi valmennustiimissä oli huippuluokkaa. Työn jälki näkyi ja olimme todella tyytyväisiä, että olimme aikoinaan palkanneet oikean henkilön valmennustiimimme.”

Petri Vuorinen
Päävalmentaja, Vaasan Palloseura

Petri Kurki

”Jalkapalloilijoiden kanssa toteutettu ravitsemusprosessi oli mielestäni todella antoisa ja sain siitä samanlaista palautetta myös pojilta. Ravitsemusvalmennus oli asiantuntevaa ja ennen kaikkea konkreettisesti osallistavaa.”

Petri Kurki
Jalkapallovalmentaja,
Päijät-Hämeen urheiluakatemia

Jenni

”Mari on opettanut minulle tietynlaista rentoutta syömisen suhteen, sekä äärimmäisen tärkeitä oppeja oikeasta energiansaannista. Mari on ollut tukena myös niinä hetkinä, kun olisin itse halunnut luistaa ravintotapaamisesta. Hän tietää hyvin, minkälaista on urheilijan elämä kokonaisuudessaan ja osaa ohjata oikealla tavalla eteenpäin. Mari on asiantunteva, luotettava ja haluaa varmasti löytää vain jokaiselle sopivan ravinnon ja tasapainoisen suhtautumisen siihen.”

Jenni Kangas
Keihäänheitto

Kaipaatko asianuntijaa itsellesi tai joukkueellesi

Ota rohkeasti yhteyttä puhelimitse, sähköpostilla tai yhteydenottolomakkeen kautta.

Mietitään yhdessä, mitä voimme tarjota sinulle tai joukkueellesi!