marras 2, 2021 | kvinoa, Reseptit

Välimerellinen Kvinoasalaatti

Kvinoasta on tullut viime vuosina yksi suosikkiraaka-aineeni ruokaisampia salaatteja varten. Salaatti pelkistä kasviksista tehtynä harvoin antaa tarpeeksi energiaa, saatikka pitää nälkää kävin pitkään. Tämän vuoksi omat salaatit sisältävät usein myös kvinoaa, pastaa, nuudelia tai bataattia.

Sain sedältäni itsetehtyjä riistamakkaroita, jotka sitten löysivät tiensä tähän salaattiin. Makkarat voi hyvin korvata jollakin muulla eläin- tai kasviproteiinilla. Kokeille vaikka broilerisuikaleita, nyhtökauraa tai härkistä.

Kvinoa toimii tässä salaatissa pääosassa ja sen vuoksi erinomaisena hiilihydraattien ja kuidun lähteenä! Yhdessä desissä keittämätöntä kvinoaa on n. 50g hiilihyraattia ja 6g kuitua.  Kvinoan määrää tässä reseptissä suhteessa muihin raaka-aineisiin kannattaa säätää oman hiilihydraattitarpeen mukaan. Treenipäivään enemmän. Kovaan treenipäivään vieläkin enemmän!

 

 

Ainekset:

2 paprikaa
2 punasipulia
1 munakoiso
1/2 kurkku
1 rasia kirsikkatomaatteja
2 mausteista makkaraa*
1/2 pkt fetajuustoa
Tuoretta korianteria
1dl keittämätöntä quinoaa**

Oliiviöljyä
Santa Maria BBQ & Grill Mesquite mausteseosta

*makkaroiden sijasta voi käyttää myös esim. broilerisuikaleita, nyhtistä tai härkistä.**kovaa treenaava tuplaa tai triplaa quinoan!

 

 

 

 

Valmistus:

Pilko paprika, munakoiso ja sipuli kuutioiksi.
Asettele kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle.

Pirskota päälle oliiviöljyä ja mausteseosta.
Paahda uunissa 225-asteessa n. 30min kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Kasvisten paahtuessa keitä quinoa.

Pilko kurkku ja tomaatti kuutioiksi.

Pilko makkarat pieneksi kuutioksi. Paista hetki kuumalla pannulla.

Murusta feta.

Silppua korianteri.

Kasviksia odotellessa sekoita kaikki muut aineet kulhossa. Lisää mausteseosta tarvittaessa.

Lisää puolet uunikasviksista kulhoon ja sekoita.

Puolet jää kätevästi lisukkeeksi loppuviikolle!

Valmista tuli. Nauti hyvällä omallatunnolla!

 

Tässä reseptissä puolet uunikasviksista jää kätevästi lisukkeeksi loppuviikolle! Kasvikset voi paahdettaessa asetella pellille erillisiin riveihin ja säilöä omiin rasioihinsa. Näin saat seuraavina päivinä halutessasi myös hieman vaihtelua syömisiin, eikä aina tarvitse syödä sitä samaa. Kasvikset säilyvät hyvänä jääkaapissa rasioissa jopa viikon verran. 

Sinkkutaloudessa itse salaatista riittää myös seuraaville päiville. Maistuu hyvin myös kylmänä! Pakkaa siis mukaan lounaaksi eväsrasiaan tai kääri tortillan sisään eväswrapiksi ennen tai jälkeen harjoituksen nautittavaksi! 

 

 

 

Katso myös:

Miedon tulinen tomaatti-kanapasta

Miedon tulinen tomaatti-kanapasta

  Löysin kaupasta maustetun Sweet Chili ruokakerman, joka inspiroi kehittelemään tämän pastareseptin. Kasvisosasto hoidetaan rucolan ja kirsikkatomaattien avulla. Loistava arkiruoka rankenpaankin treenipäivään!     Ainekset: 1pkt (300g) Kotimaista...

laiskan kotikokin linssikeitto

laiskan kotikokin linssikeitto

  Tämän helpommaksi ei linssikeiton tekeminen enää muuttu. Jos reseptiä haluaa helpottaa vielä lisää voi kuivattujen linssien sijasta käyttää valmiiksi kypsennettyjä linssejä tetrasta. Keitto saa ihanan kermaisen ja eksoottisen tunnelman kookosmaidosta.    ...

Bataatti-Kvinoasalaatti

Bataatti-Kvinoasalaatti

Rakastan kikkailla erilaisten salaattien kanssa, joiden pohjana on kvinoa tai couscous. Tässä reseptissä kvinoa saa kaverikseen lisäksi bataatin, jolloin lopputuloksena on niin sanotusti hiilaria hiilarilla. Tässä siis täydellinen salaatti myös kovemmankin...